Over mij

Ik heb jarenlange ervaring als woordvoerder in overheidsorganisaties en NGO’s, zoals de Nationale Politie, Natuurmonumenten en het Openbaar Ministerie. Begin 2013 heb ik besloten mijn ervaring in te zetten voor andere organisaties en onder de naam LES IS MORE mijn diensten aan te bieden. Organisaties die tijdelijk behoefte hebben aan extra menskracht kunnen mij inschakelen. In kleinere bedrijven, waar geen persmedewerker of afdeling is, is actieve persbenadering vaak een ondergeschoven kindje. Een actieve persbenadering vergt vaak tijd, maar op termijn pluk je er de vruchten van. Je kunt mij inhuren als interim woordvoerder/persvoorlichter of ik kan het je leren. Ik ben gewend mij in korte tijd in te werken op complexe onderwerpen.

Mijn motto is “Les(s) is more”:  het verwijst naar de eenvoud en kunst van het weglaten waardoor de boodschap effectiever wordt. De Victoriaanse dichter Robert Browning gebruikte deze uitdrukking al in 1855 in zijn gedicht Andrea del Sarto, een monoloog over een schilder wiens werk bezieling miste. Later werd de uitdrukking vooral gebruikt binnen de architectuur en kledingstijl. Ook in de communicatie is dit van toepassing.

Daarnaast ben ik mediatrainer en trainingsacteur. De afgelopen jaren heb ik mediatrainingen gegeven aan politiemensen, waterschappers, boswachters en bestuurders.

  • April 2013 – Eigenaar van LES IS MORE, zelfstandig woordvoerder en communicatieadviseur. Opdrachtgevers zijn o.a. de Nationale Politie, Vogelbescherming Nederland, Nederlandse Rode Kruis en Waterschap Vallei en Veluwe.
  • Maart 2012- februari 2013 – Senior communicatieadviseur (a.i.) Politie Hollands-Midden
  • Januari 1998 – februari 2012 – Persvoorlichter / senior communicatieadviseur bij Natuurmonumenten
  • 1997 – Communicatieadviseur bij het Commissariaat voor de media
  • 1996 – Communicatieadviseur bij het Arrondisementsparket Openbaar Ministerie Utrecht
  • 1994-1996 – Communicatieadviseur en persvoorlichter bij het Korps landelijke politiediensten in Driebergen
  • 1993-1994 – Communicatieadviseur bij het projectbureau reorganisatie van de Nederlandse Politie
  • 1992-1993 – Communicatieadviseur bij de Rijkspolitie te water

Klanten