mediatraining

LES IS MORE biedt maatwerk en praktijkgerichte mediatrainingen aan. Je traint samen met een aantal collega’s, voor wie deze training ook relevant is. Doordat de trainingen op maat worden gemaakt,  kun je jezelf optimaal voorbereiden op situaties waar je later mee te maken krijgt. 

Onze trainingen zijn coronaproof en dus ingericht op basis van de RIVMrichtlijnen. Dat betekent dat u een anderhalve meter mediatraining krijgt. Daarnaast bieden wij ook online mediatrainingen aan.

Mediatraining
LES IS MORE ontwikkelt trainingen, speciaal voor woordvoerders die vanuit hun functie regelmatig de pers te woord staan.

Aspecten die in deze training aan de orde komen zijn:

  • Hoe bereid ik mij goed voor op een interview?
  • Hoe prikkel  je het publiek en houd je de aandacht vast?
  • Hoe breng je de boodschap kort en krachtig voor het voetlicht?
  • Hoe krijg ik mijn zenuwen onder controle?
  • Hoe pak je de regie?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn boodschap impact heeft?
  • Hoe maak je nieuws?

Deze training bestaat uit twee dagdelen:

Dagdeel 1: aanzetten tot nadenken
Organisaties hebben vaak ‘goud’ in handen als het gaat om nieuws, alleen wordt dit binnen die organisaties lang niet altijd gezien. De vraag is: hoe herken je of iets ‘nieuws’ is en hoe ga je daar vervolgens mee om? Hoe krijg je media-aandacht? Ben jij de aangewezen persoon om het nieuws naar buiten te brengen, of juist iemand anders binnen/buiten de organisatie? Hoe pak je het podium?

Dagdeel 2: Oefenen voor de camera
Hoe kun je jezelf verbeteren als woordvoerder? Dat doe je door een aantal keren te oefenen voor de camera met een microfoon onder je neus, aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Voor wie is deze training geschikt?
Woordvoerders die vanuit hun functie de pers te woord staan en hun vaardigheden willen verbeteren aan de hand van professionele feedback.

We trainen met een mediatrainer/journalist die jarenlange ervaring heeft met woordvoering in de praktijk bij organisaties als de Nationale politie, het Rode Kruis en Natuurmonumenten. U krijgt professionele feedback van een trainer/coach, die ervaring heeft als woordvoerder en  mediatrainer bij diverse organisaties. Voor deze dag huren we een cameraman in, zodat u interviews direct terug kunt kijken en feedback kunnen geven op het mediaoptreden. Omdat wij op uw locatie trainen kunnen wij een prima prijs bieden. U verzorgt de locatie en de lunch. Maximaal aantal deelnemers: 4. Op deze manier krijgt iedere deelnemer voldoende aandacht en tijd om mediavaardigheden onder de knie te krijgen.