Training

Ontdek het goud

Elke organisatie heeft goud in handen als het gaat om interessante inhoud, alleen weten of zien mensen dat niet altijd. Vaak zijn medewerkers te druk of ervaren ze het als een extra taak op hun toch al volle agenda om nog te moeten letten op bijzondere zaken. Daarnaast is het soms voor medewerkers heel gewoon waar ze mee bezig zijn; zo gewoon dat ze niet zien dat er nieuwswaarde in een onderwerp zit.

Als je het goud uit de organisatie boven tafel weet te halen en je gaat daarmee aan de slag, dan kan dat leiden tot meer zichtbaarheid, een positieve bijdrage aan het imago of tot meer vertrouwen en erkenning als specialist. Je kunt dus als organisatie of persoon het verschil maken.

De vraag is: hoe doe je dat dan? In deze module leer je het goud te ontdekken dat binnen de organisatie ‘begraven’ ligt. Wie zijn bijvoorbeeld de sleutelfiguren die jij regelmatig moet spreken en die als het ware op het goud zitten? En: welke vragen stel je hen dan? En hoe zorg je ervoor dat die informatie op tijd naar jou toe komt?

Zie de kansen

Waarom gaat publiciteit genereren de ene organisatie aanzienlijk beter af dan de andere? Hebben zij gewoon meer te vertellen of spannende diensten? Dat kan, maar vaak hangt het succes samen met de vaardigheid om nieuws te herkennen én het op de juiste manier, via de juiste kanalen op het juiste moment te verspreiden. De kunst is om vanuit de eigen unieke kracht van de organisatie gaat nadenken over publiciteit en dat je kansen gaat zien en benutten.

Als je kansen ziet en benut kun je proactief nieuws maken. Je hebt zelf de regie en de mogelijkheid om je organisatie/ bestuurder regelmatig in de schijnwerpers te zetten. Ik laat je zien hoe je kansen voor je organisatie kunt zien, waar je naar op zoek moet en hoe je ervoor kunt zorgen dat je regelmatig proactief in het nieuws bent. We gaan op zoek naar onderwerpen die inhaken op de actualiteit en koppelen daar een vorm aan zoals een ludieke actie.

Ik kan het voor je doen, maar ik kan het je ook leren. In beide gevallen lever ik maatwerk. Aan de hand van een intakegesprek kan ik bepalen wat er nodig is. De prijs is afhankelijk van het traject.