Training

Pak het podium

Je moet een interview geven voor radio of TV. Nu komt het eropaan. Het is van belang dat je boodschap blijft plakken en dat je betrouwbaar en geloofwaardig overkomt. En hoe ga je dan staan? Kun je nog wat doen met je stem en spreektempo om meer impact te maken? En een belangrijke vraag die hieraan voorafgaat: hoe bereid je je voor?

In deze training leer je hoe het is om voor de camera te staan al je wordt geïnterviewd door een journalist. Je leert hoe je de regie in een interview kunt houden en je krijgt vervolgens feedback op je camera-optreden.

Deze in-company training wordt op maat gemaakt. Ook is het mogelijk om te trainen in een speciale TV-studio op locatie. Je ervaart hier hoe het is om live geïnterviewd te worden en onder felle lampen te worden geïnterviewd.

Al mijn trainingen kunnen losstaand gegeven worden én ze zijn te combineren. Heb je vragen of wil je van gedachten wisselen – neem dan gerust contact op.

Met haar open houding en opbouwende kritiek voelde ik mij vrij om te oefenen voor de camera in woordvoering. Annet is scherp als trainer.

In december 2021 heb ik de woordvoerders-/mediatraining van Annet mogen volgen, samen met een aantal andere, nieuwe collega-woordvoerders. Een hele nuttige aanvulling op een jaar ervaring als communicatieadviseur-woordvoerder bij politie Noord-Nederland, waarin uitgebreid werd ingegaan op de basisaspecten van woordvoering. Ik wilde daarnaast graag leren om overtuigend woordvoering te doen, met een trotse houding. Daarnaast was ik op zoek naar handvaten/methoden om met lastige vragen om te gaan. Tijdens de training kwamen deze aspecten uitgebreid aan bod en kregen we volop de ruimte om (in de praktijk) te oefenen, van elkaar te leren en elkaar van feedback te voorzien. Annet is in staat om een enthousiaste en veilige leeromgeving te creëren, waarin constructief op elkaar reageren mag en kan – en waar veel ruimte is voor humor en eigen ervaringsverhalen. Een aanrader voor elke woordvoerder, met veel of minder ervaring.